Над 80 предложения съдържа дневният ред на февруарското заседание на Общински

...
Над 80 предложения съдържа дневният ред на февруарското заседание на Общински
Коментари Харесай

Над 80 точки влизат в дневния ред на мартенското заседание на Общински съвет Стара Загора

Над 80 оферти съдържа дневният ред на февруарското съвещание на Общински съвет Стара Загора, което ще се организира на 31 март от 9.00 часа в зала „ П.Р.Славейков “, заяви ръководителят на локалния парламент Мария Динева.

Тя посочи, че три точки са оттеглени от вносителя кмета на община Живко Тодоров. Това са предложенията за приемането на Правилник за организацията и активността на общинското дружество „ Гробищни паркове – Стара Загора “ и даване на активи, както и даване за безплатно прилагане на Сдружение с нестопанска цел Спортен Клуб по джудо и самбо „ Недьо Ранчев “ и Сдружение с нестопанска цел „ Клуб по бойни изкуства Сандев Файт Тийм “ и основаване безплатно право на прилагане върху част от парцел – частна общинска благосъстоятелност – в Стара Загора на Сдружение с нестопанска цел „ Филаделфия 2002 “. „ Причината за отдръпванията е предложенията да бъдат прецизирани “, посочи Динева.

Старейшините ще гласоподават на второ четене приемането на Промени в Правилника за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Стара Загора, както и на първо четене промени и допълнения на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора ще бъдат гледани на две четения.

По време на тридесет и шестото съвещание ще бъде разискван и гласуван Плана за интегрирано развиване на община Стара Загора за интервал 2021 – 2027 година В четвъртък общинските съветници ще дефинират главните месечни заплати на кметовете на кметства, както и увеличаваане на числеността на общинска администрация, считано от 01.04.2022г. Старейшините ще гласоподават предоставяне единодушие на „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Стара Загора “ ЕООД за осъществяване на търг за отдаване чартърен на помещение /бивша кухня/ и ще изберат самостоятелни финансови инспектори за инспекция и легализация на ГФО за 2022г. на общински търговски сдружения.

В дневния ред на локалния парламент влиза за гласоподаване приемане на доклад за активността на Община Стара Загора през 2021 год. в осъществяване на Общински стратегии по околна среда, както и отчетния отчет на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към Община Стара Загора за 2021 година. Старейшините ще обсъдят даването на шестдесет и девет жилището, частна общинска благосъстоятелност, находящи се на адрес гр. Стара Загора, кв. „ Три чучура – север “, ул. „ Мусала “ № 26, при нужда, за безплатно прилагане от бежанци – жители на Република Украйна, потърпевши от военните дейности на територията на Република Украйна.

Временната комисия за инспекция и разбор на краткотрайните преместваеми търговски обекти на територията на гр. Стара Загора “ ще показа за приемане направения от осъществените инспекции отчет. Общинските съветници ще прегледат опцията за освобождение на шефа на общинското комерсиално сдружение „ Автосервиз на здравни заведения “ ЕООД и избиране на шеф до осъществяване на конкурс.

Ще бъде прегледано и именуването на улици в старозагорския квартал Административнопроцесуален кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР